citate

„Banii nu-ti pot cumpara fericirea, dar iti aduc o forma mai placuta de suparare.”

Spike Milligan - comediant, scriitor, muzician, poet irlandez

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE OAMENI

Citate 131- 140 (din 334)
 «  ‹ 111213

14

151617 ›  » 
"Natura si educatia sunt asemanatoare; caci educatia transforma pe om si, prin aceasta transformare, creeaza natura."
Democrit
filozof grec
"Pentru a prinde adevarata si temeinica fizionomie a unui om trebuie sa-l observi cand e singur."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Oamenii marginiti cauta numai sa-si petreaca timpul, cei de talent, sa-l intrebuinteze."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Cand un om este mai presus de ceilalti si nu vrea sa ramana singur, trebuie sa coboare el la ei; ceilalti nu se vor ridica niciodata pana la el."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Fiecare individ ajunge la placere pe cont propriu."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Nimic nu este bun sau rau prin natura sa, ci aceasta distinctie este stabilita de parerile oamenilor."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Prin viclenie, minciuna, disimulare, oamenii nu fac decat sa se insele pe ei insisi."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Precum cineva poarta greutatea propriului corp, fara a o simti sau a-i fi straina, tot astfel nu ne deranjeaza copiii nostri, ci numai ai altora. De aceea, fiecare are in aproapele sau o oglinda, in care-si vede propriile defecte, greseli, vicii, obiceiuri rele. Reactia este aceea a cainelui care privindu-se in oglinda latra nestiind ca-si atentioneaza propria sa imagine."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Cel mai mare om din lume nu este cuceritorul, ci acela care se stapaneste pe sine insusi."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Daca mizeria este flagelul continuu al poporului, plictiseala este flagelul societatii asa-zis instruite. In viata celor lipsiti de grija zilei de maine plictiseala este reprezentata prin weekend, iar in popor prin zilele lucratoare."
Arthur Schopenhauer
filozof german
Citate 131- 140 (din 334)
 «  ‹ 111213

14

151617 ›  » 
CITATE NOI DESPRE OAMENI
"Cu siguranta ca omul nu ar atinge varsta de 70 sau 80 de ani, daca aceasta longevitate n-ar avea un sens pentru speta sa. De aceea si apusul vietii sale trebuie sa-si aiba rostul, nu poate sa fie doar o jalnica prelungire a ceea ce a fost inainte de amiaza."
Carl Gustav Jung
"Deosebirea dintre majoritatea oamenilor si mine consta in aceea ca la mine peretii despartitori sunt transparenti. Este particularitatea mea. La altii sunt adesea atat de grosi incat nu vad nimic indaratul lor si asta-i face sa creada ca acolo nici nu se afla absolut nimic. Eu percep intrucatva procesele ce se deruleaza in fundal, ceea ce-mi confera o siguranta launtrica. Cel care nu vede nimic n-are nici siguranta si nu poate trage concluzii sau nu se increde in propriile concluzii. Nu stiu ce a declansat faptul ca eu pot percepe fluxul vietii. Pesemne ca a fost insusi inconstientul. Poate ca au fost visele mele avute atat de devreme. Ele mi-au determinat evolutia de la bun inceput."
Carl Gustav Jung
"Viata sufleteasca a omului, de indata ce el devine fiinta culturala, este din plin problematica si nici nu mai poate fi gandita fara problematica."
Carl Gustav Jung
"Exista doua feluri de oameni: cei care ii spun lui Dumnezeu "Faca-se voia Ta" si cei carora Dumnezeu le spune "Bine, actioneaza dupa cum crezi"."
Clive Staples Lewis
"Un om care mananca sau se iubeste cu sotia lui sau se pregateste de culcare cu umilinta, multumire si cumpatare ocupa, dupa standardele crestinismului, o pozitie infinit mai inalta, decat un om orgolios care asculta Bach sau citeste Platon."
Clive Staples Lewis
CAUTARI CITATE
zi engleza pot bachus magie R etica rai pas benjamin autocunoastere mare socrate numai un nebun om gradina indoiala conducatorii us dumnezeu