citate

„Impricinat. O persoana gata sa-si dea pielea pentru speranta de a-si pastra oasele.”

Ambrose Bierce -

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE OAMENI

Citate 11- 20 (din 334)
 «  ‹ 1

2

345 ›  » 
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii"
Adolf Hitler
Cancelar si Fuhrer al Germaniei
"Inima oamenilor nu e decat un camp de batalie in care se lupta Dumnezeu cu diavolul."
Feodor Dostoievski
scriitor rus
"Ceea ce face ca oamenii sa fie sociabili este incapacitatea lor de a suporta singuratatea."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Fara a cunoaste puterea cuvintelor este imposibil sa cunosti oamenii."
Confucius
filozof chinez
"Pe omenire o doare-n fund de soarta ta. Ce, cand ti-a fost bine, cand te-ai inchis in casa cu femeia ta, ai urlat ca esti fericit? Si chiar de-ai fi urlat, pe omenire ar fi durut-o-n fund de fericirea ta."
Marin Sorescu
dramaturg, prozator, eseist, om politic
"Omul este o trestie, cea mai fragila din intreaga natura, dar este o trestie ganditoare."
Blaise Pascal
matematician, fizician si filosof francez
"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Oamenii isi schimba sentimentele si comportarea la fel de repede cum isi schimba interesele."
Arthur Schopenhauer
filozof german
"Un om care scrie nu e niciodata singur."
Paul Valery
scriitor francez
"Am aflat ca omul este asemenea unei citadele. Rastoarna zidurile pentru a-si gasi libertatea, dar nu mai e decat fortareata nimicita, deschisa inspre stele. Atunci incepe spaima de a nu mai fi"
Antonie De Saint-Exupery
romancier, eseist si reporter francez
Citate 11- 20 (din 334)
 «  ‹ 1

2

345 ›  » 
CITATE NOI DESPRE OAMENI
"Cu siguranta ca omul nu ar atinge varsta de 70 sau 80 de ani, daca aceasta longevitate n-ar avea un sens pentru speta sa. De aceea si apusul vietii sale trebuie sa-si aiba rostul, nu poate sa fie doar o jalnica prelungire a ceea ce a fost inainte de amiaza."
Carl Gustav Jung
"Deosebirea dintre majoritatea oamenilor si mine consta in aceea ca la mine peretii despartitori sunt transparenti. Este particularitatea mea. La altii sunt adesea atat de grosi incat nu vad nimic indaratul lor si asta-i face sa creada ca acolo nici nu se afla absolut nimic. Eu percep intrucatva procesele ce se deruleaza in fundal, ceea ce-mi confera o siguranta launtrica. Cel care nu vede nimic n-are nici siguranta si nu poate trage concluzii sau nu se increde in propriile concluzii. Nu stiu ce a declansat faptul ca eu pot percepe fluxul vietii. Pesemne ca a fost insusi inconstientul. Poate ca au fost visele mele avute atat de devreme. Ele mi-au determinat evolutia de la bun inceput."
Carl Gustav Jung
"Viata sufleteasca a omului, de indata ce el devine fiinta culturala, este din plin problematica si nici nu mai poate fi gandita fara problematica."
Carl Gustav Jung
"Exista doua feluri de oameni: cei care ii spun lui Dumnezeu "Faca-se voia Ta" si cei carora Dumnezeu le spune "Bine, actioneaza dupa cum crezi"."
Clive Staples Lewis
"Un om care mananca sau se iubeste cu sotia lui sau se pregateste de culcare cu umilinta, multumire si cumpatare ocupa, dupa standardele crestinismului, o pozitie infinit mai inalta, decat un om orgolios care asculta Bach sau citeste Platon."
Clive Staples Lewis
CAUTARI CITATE
mic PI R val petre nimic esc biblia ou supunere munceste recunostinta profesor sunt autodistrugere ioan gy iubeste animalele c cal