citate

„Acestea sunt principiile mele. Daca nu iti plac, am altele.”

Groucho Marx - comic si actor american

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE OAMENI

Citate 81- 90 (din 334)
 «  ‹ 678

9

101112 ›  » 
"E uimitor cum pot oamenii sa traiasca fara sa tina cont de moarte!"
Lev Tolstoi
scriitor rus
"Cand oamenii isi pierd idealurile, obisnuiesc sa spuna ca au inceput sa cunoasca viata."
Vasile Bancila
filozof, pedagog si eseist roman
"Sa iti traiesti viata este ceva foarte rar. Majoritatea oamenilor doar exista."
Oscar Wilde
scriitor irlandez
"A doua jumatate din viata omului se compune de obicei numai din deprinderile acumulate in prima jumatate."
Feodor Dostoievski
scriitor rus
"Fiecare om isi alcatuieste de-a lungul vietii un edificiu afectiv. Masura in care el este e data de consistenta acestui edificiu, de mana aceea de oameni, ei nu pot fi multi, pe care i-a preluat in el si i-a iubit fara rest, fara umbra, si impotriva carora spiritul lui critic, chiar daca a fost prezent, a ramas neputincios. Acesti oameni putini, care ne fac pe fiecare in parte sa nu regretam ca suntem, reprezinta, chit ca o stim sau nu, stratul de protectie care ne ajuta sa trecem prin viata."
Gabriel Liiceanu
filozof si scriitor roman
"Ei, daca ar pricepe omul toate cate nu le pricepe, ce farmec ar mai avea viata?"
Liviu Rebreanu
romancier, dramaturg si academician roman
"Unii oameni traiesc zeci si zeci de ani si totusi, cand inchid ochii, nu pot spune ca au trait aievea, caci au fost simpli trecatori prin viata sau spectatori straini de intelesul lumii."
Liviu Rebreanu
romancier, dramaturg si academician roman
"Daca n-ar fi necunoscutul in lume, viata omului n-ar mai avea niciun farmec."
Liviu Rebreanu
romancier, dramaturg si academician roman
"Nici o fiinta umana nu este o insula. Trebuie sa va amintiti mereu acest lucru, deoarece el reprezinta unul din adevarurile fundamentale ale vietii. Insist asupra acestui fapt, deoarece exista mereu tendinta de a-l uita. Facem cu totii parte din aceeasi energie a vietii, din aceeasi existenta oceanica. Si tocmai datorita faptului ca radacinile noastre sunt ancorate in aceeasi unitate, este posibila iubirea. Daca nu am fi o singura unitate, iubirea nu ar fi nicidecum posibila."
Osho
lider spiritual indian
"Omul nu este solutia cea mai exacta la problema vietii."
Paul Valery
scriitor francez
Citate 81- 90 (din 334)
 «  ‹ 678

9

101112 ›  » 
CITATE NOI DESPRE OAMENI
"Cu siguranta ca omul nu ar atinge varsta de 70 sau 80 de ani, daca aceasta longevitate n-ar avea un sens pentru speta sa. De aceea si apusul vietii sale trebuie sa-si aiba rostul, nu poate sa fie doar o jalnica prelungire a ceea ce a fost inainte de amiaza."
Carl Gustav Jung
"Deosebirea dintre majoritatea oamenilor si mine consta in aceea ca la mine peretii despartitori sunt transparenti. Este particularitatea mea. La altii sunt adesea atat de grosi incat nu vad nimic indaratul lor si asta-i face sa creada ca acolo nici nu se afla absolut nimic. Eu percep intrucatva procesele ce se deruleaza in fundal, ceea ce-mi confera o siguranta launtrica. Cel care nu vede nimic n-are nici siguranta si nu poate trage concluzii sau nu se increde in propriile concluzii. Nu stiu ce a declansat faptul ca eu pot percepe fluxul vietii. Pesemne ca a fost insusi inconstientul. Poate ca au fost visele mele avute atat de devreme. Ele mi-au determinat evolutia de la bun inceput."
Carl Gustav Jung
"Viata sufleteasca a omului, de indata ce el devine fiinta culturala, este din plin problematica si nici nu mai poate fi gandita fara problematica."
Carl Gustav Jung
"Exista doua feluri de oameni: cei care ii spun lui Dumnezeu "Faca-se voia Ta" si cei carora Dumnezeu le spune "Bine, actioneaza dupa cum crezi"."
Clive Staples Lewis
"Un om care mananca sau se iubeste cu sotia lui sau se pregateste de culcare cu umilinta, multumire si cumpatare ocupa, dupa standardele crestinismului, o pozitie infinit mai inalta, decat un om orgolios care asculta Bach sau citeste Platon."
Clive Staples Lewis
CAUTARI CITATE
magic ra rt oi fizica gat TRISTETE lorelei ace esc nim TU greutati dezinteres schi dostoievski eu un conducator este un negustor de speranta e trist