citate

„Nu exista oameni mari si oameni mici, ci numai oameni care se straduiesc sa-si faca datoria.”

Alexandru Vlahuta -

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 
OSHOCITATE DE OSHO
"Facem cu totii parte din aceeasi existenta. Indiferent pe cine ranesti, in cele din urma te ranesti pe tine insuti. Poate ca acum nu iti dai seama de acest lucru, insa intr-o buna zi vei intelege si iti vei spune: "Dumnezeule! Acest lucru mi l-am facut cu mana mea." Ai ranit pe cineva, crezand ca este vorba de un altul. Nu este altcineva. Existenta este una singura, este o unitate cosmica. Din aceasta intelegere se iveste non-violenta."
"Nu exista nimic care sa poarte eticheta "adevar"; adevarul nu este un lucru pe care il vei putea gasi intr-o buna zi intr-o cutie si pe care, deschizand-o, sa exclami uimit: "Fantastic! Am gasit adevarul!" Nu exista o astfel de cutie."
"Religiozitatea inseamna pur si simplu o provocare pentru a creste, o provocare aruncata semintei pentru a ajunge la apogeul exprimarii sale, a se deschide in mii de flori si a-si raspandi parfumul ascuns in ele. Aceasta mireasma subtila este ceea ce numesc eu religiozitate."
"Este ceva natural sa fiu inteles gresit, condamnat, negat, respins in toate modurile posibile. Deja mi s-au intentat 25 de procese si guvernul continua sa inventeze altele - impotriva unui om care nici macar nu pleaca din camera lui.. ce crime pot comite? Atat de multe procese impotriva cuiva care nu-si paraseste niciodata camera! Daca ar fi fost sa mai ies si prin oras, atunci poate m-as fi confruntat cu cel putin 1000 de procese! Insa trebuie iertati, deoarece nu inteleg; mintile lor cred ca ei fac ceva corect. Ei ma vad ca pe o forta distructiva si intr-un fel au dreptate: eu caut sa distrug toata conditionarea, fie ea hindusa, germana, evreiasca, fie ea crestina, musulmana, budista. Munca mea are ca tel distrugerea conditionarii umanitatii si eliberarea omului."
"Renunta la mintea care gandeste in proza; trezeste alt gen de minte care gandeste poetic. Lasa-ti deoparte priceperea la silogisme; cantecul lasa-l sa-ti fie mod de viata. Treci de la intelect la intuitie, de la cap la inima, pentru ca inima e mai aproape de mistere."
citate Vezi toate citatele de Osho
CAUTARI CITATE
ceea ce cu ratat tel eu descriere banci cip gara l Nicolae unit gravitatia ras exista doua feluri barbat libertatea de distanta multumire singur