citate

„Toti iubitii parasiti ar trebui sa primeasca o a doua sansa, dar cu altcineva.”

Mae West - actrita americana

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 
OSHOCITATE DE OSHO
"Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale."
"Daca deveniti constienti de solitudinea voastra, deveniti constienti si de aceea a altora, caz in care recunoasteti faptul ca dorinta de posesiune este nefireasca."
"Fii plin de neprevazut si mereu schimbator. Nu te impotrivi schimbarii si nu inceta niciodata sa fii imprevizibil; numai atunci viata poate fi o permanenta bucurie. In momentul in care ceea ce faci este previzibil, ai devenit un robot. Actiunile unei masini pot fi prevazute. Ea este astazi la fel ca ieri si tot asa va fi si maine. Este neschimbata. Numai omul are calitatea de a se schimba in fiecare clipa. In clipa in care incetezi sa te schimbi, intr-un mod foarte subtil ai si murit."
"Nu condamnati senzualitatea! Ea a fost condamnata in intreaga lume si, din cauza acestei condamnari, energia care poate inflori in senzualitate se transforma in perversiune, gelozie, furie, ura; ea genereaza o existenta arida, lipsita de orice savoare. Senzualitatea este una din binecuvantarile omenirii. Este sensibilitatea voastra, este constiinta voastra. Este constiinta voastra filtrata prin corp."
"Daca iubirea ta este atat de mare pentru a contine si renuntarea, numai atunci se poate numi iubire. Daca renuntarea este destul de mare ca sa contina si iubirea, abia atunci este cu adevarat renuntare. Si cea mai mare crestere posibila este atunci cand un om le manifesta pe amandoua."
citate Vezi toate citatele de Osho
CAUTARI CITATE
neata ras slab politetea este pascal span mici fanatic adevarul george calinescu idei umilinta fac TU mancar psiholog valuri curaj jocul exupery