citate

„Chiar eu am scris povestirea. Este despre o fata care si-a pierdut cinstea, fara sa-i fie vreodata dor de ea.”

Mae West - actrita americana

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 
OSHOCITATE DE OSHO
"Tacerea este spatiul in care omul se trezeste."
"Joaca trebuie sa ramana viata ta. Munca trebuie sa fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ti transforma viata intr-o rutina de munca, pentru ca scopul vietii e joaca."
"Intregul trecut al omenirii a pus un foarte mare pret pe saracie, pe care a echivalat-o cu spiritualitatea, ceea ce este cu totul lipsit de sens. Spiritualitatea este singura bogatie care i se poate intampla unui om. Ea contine toate celelalte bogatii. Ea nu este impotriva nici unei alte bogatii; ea este, pur si simplu, impotriva oricarui fel de saracie. Pe de-o parte, oamenii respecta saracia, iar pe de alta parte, va indeamna: "Ajutati-i pe cei saraci!" Ciudat! Daca saracia este atat de spirituala, atunci cel mai spiritual lucru este acela de a transforma un om bogat in unul sarac. Ajutati-i pe bogati sa devina saraci, astfel incat sa fie spirituali. De ce sa-i ajutam pe saraci? Vreti sa le distrugem spiritualitatea? A trai in abundenta este singurul lucru spiritual care exista."
"Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele."
"Adevarul se compune dintr-o singura energie cosmica. Adevarul este alcatuit din unicitate, realitatea e alcatuita din multitudine. Realitatea e multime, adevarul - intregire."
citate Vezi toate citatele de Osho
CAUTARI CITATE
institutii m simt umili normal buni primavara einstein prosti pot ere a crede ita simone noro vant morti Tine uri sa fii