citate

„Inmormantare. O procesiune prin care atestam respectul nostru pentru mort prin imbogatirea dricarului si ne intarim amaraciunea printr-o cheltuiala care ne adanceste suspinele si ne dubleaza lacrimile.”

Ambrose Bierce -

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 
OSHOCITATE DE OSHO
"Cunoasterea inseamna implinire; a cunoaste este a fi."
"Renunta la mintea care gandeste in proza; trezeste alt gen de minte care gandeste poetic. Lasa-ti deoparte priceperea la silogisme; cantecul lasa-l sa-ti fie mod de viata. Treci de la intelect la intuitie, de la cap la inima, pentru ca inima e mai aproape de mistere."
"Intregul trecut al omenirii a pus un foarte mare pret pe saracie, pe care a echivalat-o cu spiritualitatea, ceea ce este cu totul lipsit de sens. Spiritualitatea este singura bogatie care i se poate intampla unui om. Ea contine toate celelalte bogatii. Ea nu este impotriva nici unei alte bogatii; ea este, pur si simplu, impotriva oricarui fel de saracie. Pe de-o parte, oamenii respecta saracia, iar pe de alta parte, va indeamna: "Ajutati-i pe cei saraci!" Ciudat! Daca saracia este atat de spirituala, atunci cel mai spiritual lucru este acela de a transforma un om bogat in unul sarac. Ajutati-i pe bogati sa devina saraci, astfel incat sa fie spirituali. De ce sa-i ajutam pe saraci? Vreti sa le distrugem spiritualitatea? A trai in abundenta este singurul lucru spiritual care exista."
"Obedienta are o anumita simplitate; nesupunerea presupune o inteligenta de ordin mai inalt. Orice idiot poate fi supus, si de fapt numai idiotii sunt supusi. Persoana inteligenta intreaba intotdeauna: "De ce? De ce trebuie sa fac acest lucru? Pana cand nu voi cunoaste motivele si consecintele, nu ma voi implica in realizarea lui." Numai asa devine cu adevarat raspunzatoare."
"Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, si nu exista nici persoane egale intre ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberatie. Nu toti oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Insa aceasta nu inseamna ca Rabindranath Tagore este superior pentru ca nu poti fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred ca fiecare reprezinta o manifestare unica. Trebuie deci sa renuntam la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate si inegalitate si sa le inlocuim cu ideea noua de unicitate. Intr-adevar, fiecare individ este unic. Priveste doar cu mai multa iubire si vei vedea ca fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu il mai are nimeni altcineva."
citate Vezi toate citatele de Osho
CAUTARI CITATE
suflet uri influenta winston tara mas moralitat senzualitate fiica absurd linistit privi nimic creatie prieten a in seama dragoste paca nu