citate

„Vinul este o poezie imbuteliata.”

Robert Stevenson - poet si romancier scotian

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE FRUMOASE

Citate 1- 9 (din 9)
"Pentru a face dragostea sa dureze, iti trebuie mai multa minte decat pentru a iubi: trebuie sa etalezi in fiecare zi comori nebanuite; iata de ce femeile frumoase de pica n-au pricinuit niciodata pasiuni indelungate, pe cand frumuseti oarecare, ba chiar femei urate, dar pline de spirit si gratie, si-au pastrat iubitii langa ele. De altfel, femeilor frumoase li se pare ca este de ajuns sa se arate in lume, ca sa si placa."
Honore De Balzac
"Toate visurile prea frumoase sunt semne neindoielnice de mari nenorociri viitoare, si omul ar trebui sa cunoasca, in cele din urma, ca tocmai atunci cand se lasa a fi mai stapanit de farmecul unor iluzii mai dulci, e o durere mai grea, care i se urzeste si-l asteapta."
Alexandru Vlahuta
"Amintirile frumoase sunt bijuterii pierdute."
Paul Valery
scriitor francez
"Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru ca nu le-am privit niciodata cu adevarat, nu ne-am indreptat niciodata atentia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele in realitate. Incercati sa creati numai lucruri frumoase, nu aduceti la viata nimic urat. Nu aveti prea mult timp si nu aveti nici multa energie de pierdut. Avand o viata atat de scurta, avand o sursa de energie atat de mica, este pur si simplu stupid sa o pierdeti in tristete, in furie, in ura, in gelozie. Folositi-va energia in iubire, folositi-o in actiuni creatoare, in prietenie, in meditatie; indreptati-va spre ceva care sa va inalte. Si cu cat va inaltati mai mult, cu atat intalniti mai multe izvoare de energie care stau la dispozitia voastra. Depinde numai de voi."
Osho
lider spiritual indian
"Fetele frumoase si rele, fereasca-ne Sfantul de ele!"
Ioan Daniel Teompa
"Sunt proprietati frumoase ca o statuie: le contempla orisicine, dar nu le atinge nimeni."
Grigore Moisil
matematician roman
"Exista unele lucruri frumoase care pastreaza mai multa stralucire cand raman imperfecte decat cand sunt desavarsite."
Francois De La Rochefoucauld
filozof si moralist francez
"Societatea iarta adesea fapta criminalului, dar niciodata visatorului, iar frumoasele emotii vane pe care arta le desteapta in noi ii par vrednice de ura."
Oscar Wilde
scriitor irlandez
"A tine discursuri frumoase fara a le pune in practica se aseamana cu existenta unei flori fara parfum."
Buddha
lider spiritual indian
Citate 1- 9 (din 9)
CITATE NOI
"Atat in stiinta, cat si in religie, cercetarea cu scepticism este mijlocul prin care se cerne intuitia profunda din absurditatea profunda."
Carl Sagan
"Cand tu insuti faci o descoperire - chiar daca esti ultimul om de pe pamant care vede lumina - nu vei uita niciodata acest lucru."
Carl Sagan
"Imaginatia ne va purta, de multe ori, spre lumi care nu au existat niciodata. Dar, fara ea, nu vom pleca nicaieri."
Carl Sagan
"Stiinta este nu doar compatibila cu spiritualitatea; ea este o sursa profunda a spiritualitatii."
Carl Sagan
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul."
Carl Sagan
CAUTARI CITATE
frumoase de distanta iubirea k sare pusca mahatma gandhi tati ritm un om care cu s drum despre natura Spinoza m francois femeia a e in toate