citate

„Raul fundamental, in lume, se datoreaza faptului ca Dumnezeu a creat prea putini bani. ”

Heinrich Heine - poet german

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE IMAGINI

Citate 1- 4 (din 4)
"Acesta este secretul efectului artei. Procesul creator, atat cat suntem in stare sa-l urmarim, consta in stimularea inconstienta a arhetipului si in dezvoltarea si amplificarea lui pana la opera desavarsita. Plasmuirea imaginii primordiale este oarecum o transpunere in limbajul prezentului, prin care i s-a permis oricui sa regaseasca accesul la sursele cele mai profunde ale vietii... in aceasta consta importanta sociala a artei: ea lucreaza continuu la educarea spiritului epocii, caci ea aduce acele aspecte care ii lipseau cel mai mult acestuia."
Carl Gustav Jung
"Iubesc marea ca pe sufletul meu. Adesea chiar cred ca marea este cu adevarat sufletul meu: plante ascunse cresc in ea si urca la suprafata doar in clipa infloririi, apoi vestejindu-se, se scufunda iar; la fel, din adancurile inimii mele se ridica minunate manunchiuri de imagini, si ele inmiresmeaza, si ele stralucesc, si ele iar dispar. "
Heinrich Heine
poet german
"Viata este un lac intins in care lumea se reflecta in pure imagini incremenite."
Simone De Beauvoir
scriitoare franceza
"Orice as face, eu nu pot descrie decat propriile mele senzatii, propriile mele imagini. Eu nu pot vorbi onest decat la persoana intai."
Camil Petrescu
romancier, dramaturg, doctor in filozofie si poet
Citate 1- 4 (din 4)
CITATE NOI
"Atat in stiinta, cat si in religie, cercetarea cu scepticism este mijlocul prin care se cerne intuitia profunda din absurditatea profunda."
Carl Sagan
"Cand tu insuti faci o descoperire - chiar daca esti ultimul om de pe pamant care vede lumina - nu vei uita niciodata acest lucru."
Carl Sagan
"Imaginatia ne va purta, de multe ori, spre lumi care nu au existat niciodata. Dar, fara ea, nu vom pleca nicaieri."
Carl Sagan
"Stiinta este nu doar compatibila cu spiritualitatea; ea este o sursa profunda a spiritualitatii."
Carl Sagan
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul."
Carl Sagan
CAUTARI CITATE
imagini pentru el Fotografie frumoase de distanta iubirea k sare pusca mahatma gandhi tati ritm un om care cu s drum despre natura Spinoza m francois