citate

„Sunt indragostit de aceeasi femeie, de 45 de ani. Daca afla nevasta-mea, ma omoara.”

Henny Youngman - comediant si violonist englez

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE PRIMAVARA

Citate 1- 9 (din 9)
"Toamna este o a doua primavara, cand fiecare frunza e o floare."
Albert Camus
"Era cea mai buna dintre vremuri, era cea mai rea dintre vremuri, era timpul ratiunii, era timpul prostiei, era epoca credintei, era epoca incredulitatii, era anotimpul Luminii, era anotimpul Intunericului, era primavara sperantei, era iarna disperarii, aveam totul inainte, nu aveam nimic inainte, mergeam cu totii in rai, ne comportam exact invers - pe scurt, perioada semana atat de mult cu prezentul, incat unele dintre cele mai galagioase personalitati insistau ca trebuia sa fie receptata, bine sau rau, numai la gradul de comparatie superlativ."
Charles Dickens
romancier englez
"Vai! Cat de putine chipuri isi pastreaza frumusetea! Grijile, supararile, suferintele acestei lumi schimba si infatisarea odata cu sufletul, si numai cand patimile adorm si-si pierd puterea pe vecie, norii tulburi se risipesc si cerul isi recapata limpezimea. Astfel ne apar adesea mortii; chipul lor rece si inghetat isi recapata expresia aceea de mult uitata, a pruncului ce doarme, parand a se fi intors iar in primavara vietii."
Charles Dickens
romancier englez
"Primavara e acea perioada a anului cand la soare e vara, iar la umbra e iarna."
Charles Dickens
romancier englez
"Ramas bun. Ma numesc Lorelei. Legenda spune ca am ucis. Anii mei tineri au sunat a cantec, dar am trecut pe langa ei cu dragostea de mana si am ramas cu mana intinsa ca a regelui Lear. Mi-e sufletul ca tufisul Paiurului pe coasta Marii Negre: numai ghimpi curbi care-au incununat odata fruntea lui Hristos. A trecut o ploaie de primavara si s-a tesut in zare braul frant de matase al curcubeului; cu el imi incing mijlocul si ma duc."
Ionel Teodoreanu
romancier si avocat roman interbelic
"Sufletul meu e greu ca si crengile ciresului tau; o iarna intreaga acoperit de ninsori, singur ca ciorile negre si corbii si mai negrii. Dar sufletul meu, o iarna intreaga a fost alb, si in el te asteapta ciresele, primavara cireselor mele."
Ionel Teodoreanu
romancier si avocat roman interbelic
"Iarna sunt traditionalist fiindca port caciula, vara sunt paradoxal fiindca umblu cu capul gol, primavara sunt socialist din cauza naturii, toamna sunt burghez din cauza umbrelei."
Grigore Moisil
matematician roman
"Soarta nu vrea extreme. Din chiar mijlocul raului se naste reactiunea spre bine, si gerul cel mai greu zugraveste pe fereastra flori de primavara."
Titu Maiorescu
academician, avocat, critic literar, eseist, estetician, filozof, pedagog, politician si scriitor roman
"Nu iubi primavara, ci infatisarea unei anumite flori in care primavara s-a inchis; nu iubi dragostea, ci pe cel in care dragostea se intruchipeaza"
Antonie De Saint-Exupery
romancier, eseist si reporter francez
Citate 1- 9 (din 9)
CITATE NOI
"Atat in stiinta, cat si in religie, cercetarea cu scepticism este mijlocul prin care se cerne intuitia profunda din absurditatea profunda."
Carl Sagan
"Cand tu insuti faci o descoperire - chiar daca esti ultimul om de pe pamant care vede lumina - nu vei uita niciodata acest lucru."
Carl Sagan
"Imaginatia ne va purta, de multe ori, spre lumi care nu au existat niciodata. Dar, fara ea, nu vom pleca nicaieri."
Carl Sagan
"Stiinta este nu doar compatibila cu spiritualitatea; ea este o sursa profunda a spiritualitatii."
Carl Sagan
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul."
Carl Sagan
CAUTARI CITATE
primavara cauta prefa antichitate h vin mananca Colaborare nea rt suficient cine indrazneste invinge ambrose Iubirea adevarata sinatra cat mar ra invingatori cugetari