citate

„Bahus. O zeitate convenabila inventata de antici ca o scuza pentru imbatare.”

Ambrose Bierce -

  Citate   Subiecte citate   Index autori   Citate celebre   Citate amuzante    Top autori 

CITATE VARA

Citate 1- 10 (din 155)

1

234 ›  » 
"Ceea ce are de spus Freud despre rolul sexualitatii, al placerii infantile si al conflictului ei cu principiul realitatii, despre incest si altele asemenea este in primul rand expresia cea mai adevarata a psihologiei sale personale. Este expresia modelata fericit a celor deja gasite subiectiv. Nu sunt un oponent al lui Freud, desi miopia sa ca si cea a discipolilor sai vor sa ma eticheteze ca atare. Nici un psihiatru experimentat nu poate sa nege ca a avut cel putin zeci de cazuri a caror psihologie corespunde in toate aspectele ei esentiale cu cea a lui Freud. De aceea, Freud a ajutat la nasterea unui mare adevar omenesc tocmai cu crezul sau cel mai subiectiv. El insusi este exemplul scolar al psihologiei sale si si-a dedicat viata si creatia implinirii acestei misiuni."
Carl Gustav Jung
"Stiinta nu e decat arta de a fauri iluzii adevarate."
Carl Gustav Jung
"Noi intram profund nepregatiti in dupa-amiaza vietii si, inca mai rau, o facem presupunand in mod fals ca adevarurile si idealurile noastre de pana acum raman valabile. Nu putem trai in dupa-amiaza vietii dupa acelasi program ca in dimineata ei, caci din ceea ce am avut mult dimineata ne ramane putin seara si ceea ce a fost adevarat dimineata a devenit neadevarat seara."
Carl Gustav Jung
"Lumea in care patrundem nascandu-ne este cruda si crunta si totodata de o frumusete dumnezeiasca. Sa credem ca predomina lipsa de sens sau sensul este o chestiune de temperament. Daca lipsa de sens ar prevala in mod absolut, ar disparea tot mai mult, pe masura evolutiei, caracteristica vietii de a fi plina de sens. Dar nu acesta este - sau nu-mi pare mie ca este - cazul. Probabil ca, asa ca in toate problemele metafizice, ambele sunt adevarate: viata este sens si nonsens sau are sens si nonsens. Nutresc speranta anxioasa ca sensul va fi preponderent si va castiga batalia."
Carl Gustav Jung
"Cine vrea sa capete un raspuns la problema raului, asa cum se pune azi, are nevoie, asadar, in primul rand de o cunoastere temeinica de sine, adica o cunoastere cat se poate de buna a totalitatii sale. Trebuie sa stie fara menajamente de cat bine si de cate fapte rusinoase este capabil si sa se fereasca s-o ia pe una drept reala si pe cealalta drept iluzie. Ca posibilitate, ambele sunt adevarate si el nu va scapa total nici de una, nici de cealalta, daca - asa cum ar trebui s-o faca de fapt de la sine vrea sa traiasca fara a se minti si fara a se amagi pe sine."
Carl Gustav Jung
"Ramane adevarat faptul ca nicio justificare a virtutii nu il indreptateste pe un om sa fie virtuos."
Clive Staples Lewis
"Cu cat Dumnezeu detine un control mai mare asupra noastra, cu atat devenim mai mult noi insine - pentru ca El ne-a facut. El a inventat felul de oameni care tu si eu am fost conceputi sa fim... Cand ma intorc la Hristos, cand ma predau pe mine insumi personalitatii Lui, atunci incep pentru prima data sa am cu adevarat propria-mi personalitate."
Clive Staples Lewis
"Crestinismul, daca este fals, nu are nicio importanta, iar daca este adevarat, are o importanta covarsitoare. Dar nu poate avea o importanta moderata."
Clive Staples Lewis
"Matematica poate fi definita ca materia in care nu stim niciodata despre ce vorbim, nici daca ceea ce spunem este adevarat."
Bertrand Russell
"Alaturi de un prieten adevarat este cu neputinta sa ajungi la deznadejde."
Honore De Balzac
Citate 1- 10 (din 155)

1

234 ›  » 
CITATE NOI
"Atat in stiinta, cat si in religie, cercetarea cu scepticism este mijlocul prin care se cerne intuitia profunda din absurditatea profunda."
Carl Sagan
"Cand tu insuti faci o descoperire - chiar daca esti ultimul om de pe pamant care vede lumina - nu vei uita niciodata acest lucru."
Carl Sagan
"Imaginatia ne va purta, de multe ori, spre lumi care nu au existat niciodata. Dar, fara ea, nu vom pleca nicaieri."
Carl Sagan
"Stiinta este nu doar compatibila cu spiritualitatea; ea este o sursa profunda a spiritualitatii."
Carl Sagan
"Ca sa faci o placinta cu mere din nimic, trebuie ca mai intai sa creezi universul."
Carl Sagan
CAUTARI CITATE
vara rima existenta noi primavara cauta prefa antichitate h vin mananca Colaborare nea rt suficient cine indrazneste invinge ambrose sinatra Iubirea adevarata cat